• Levering binnen 3 werkdagen
  • Groot assortiment
  • Deskundig personeel

Basalt split

Basalt split is een van de meest gangbare soorten split. Basalt split ontstaat wanneer lava (magma) gaat stollen na een vulkaanuitbarsting of in een gebied waar vulkanische activiteit plaats heeft gevonden. Basalt split is hoekig en kent een prachtige antraciet kleur, bijna zwart zelfs. Wat de basalt split extra bijzonder maakt is dat de kleur behouden blijft. Hieronder een handig overzicht van de soorten basalt split die wij momenteel in het assortiment hebben:

  • Basalt split 8-16 mm losgestort

  • Basalt split 16-22 mm losgestort

  • Basalt split 8-16 mm BigBag 1200 kilo

  • Basalt split 8-16 mm Big Bag 700 kilo

  • Basalt split 16-22 mm Big Bag 1200 kilo

  • Basalt split 16-22 mm Big Bag 700 kilo

De toepassing van basalt split

Basalt split is zeer geschikt voor oppervlakken die zwaar belast worden. Het is één van de hardste gesteenten in zijn soort. Het is daarom uitermate goed toe te passen bij het aanleggen van een oprit of een parkeerplaats. Wilt u een oprit aanleggen met basalt split, dan is het aan te raden om gebruik te maken van grindplaten  of een fundering zoals gebroken puin. U bent er dan zeker van dat het grind niet gaat verzakken.

Een siertuin aanleggen is ook goed mogelijk met Basalt split. In plaats van een ondergrond zoals grindplaten, kiest u dan voor worteldoek. Dan wordt het groeien van onkruid in uw tuin (zo goed als) voorkomen.

Hoe wij uw Basalt split afleveren bij u thuis

Splitensiergrind.nl is uw partner op het gebied van exclusieve stenen natuurproducten en gespecialiseerd in split en siergrind. Wij kunnen zeer snel (binnen 72 uur na een bestelling op werkdagen) een bestelling van basalt split grind producten bij u thuis afleveren, omdat wij beschikken over een uitstekend netwerk van toeleveranciers. Ons deskundige personeel zorgt voor een betrouwbare levering, zodat u er altijd zeker van bent dat u uw producten in de juiste staat ontvangt. Bekijkt u naast Basalt, ook eens de andere soorten losgestort grind en split van ons. 

Basalt split direct kopen

De verschillende soorten maten en verpakkingen in eerder genoemd overzicht kunt u gemakkelijk opzoeken en direct bestellen.Kunt u niet helemaal de juiste keuze maken en heeft u nog vragen bij het bestellen van uw basalt split? Vraag het dan aan één van onze deskundige medewerkers per telefoon via 073-5213715 of via ons contactformulier

Bestel onze Basalt split toppers